Urinör

Manlig & kvinnlig uretra

Urinröret (uretra) är ett litet rör som transporterar urinen från urinblåsan till utsidan av kroppen, och även sädesvätska i männen.

Urinrörsförträngning

Symptom 

Svag stråle vid urinering.Tar lång tid att tömma urinblåsan.Behöver krysta för att urinera.Tendenser till urinstopp, urinvägsinfektioner.Ont vid utlösning under samlag.Blod i urinen och i spermier

Urinrörs caruncle

Urinrör caruncle är en röd förändring som buktar ut från urinröret som en liten kula som varierar i storleken, den blöder och blir smärtsam vid infektion.
Det är en godartad åkomma som ofta drabbar kvinnorefter menopaus, men det kan även komma under graviditeten.

Urinrörscancer

Urinrörscancer är ovanligt och den drabbar kvinnor oftare än män.
Den är ofta asymtomatisk men kan ge följande symptom:

. Blod i urinen
. Svag stråle och urinen kommer stötvis.
. Flyttning från urinröret.
. Förstorade lymfkörtlar i ljumsken.

Uretra kondylom

Är en sexuellt överförbar sjukdom orsakad av virus (Human Papillomvirus). Det tar mellan 3 veckor till 8 månader från smittotillfället tills man får kondylom.
Det är ofta asymtomatisk, men det kan förekomma att det droppar blod från urinröret, blod i urinen, blod i sädesvätska, klåda, eller svaga stråle vid urinering om kondylomen är många och stora.

Uretrasten


Stenen kommer ofta från njure eller från urinblåsan och fastnar i urinröret. Det kan bildas stenar i en ficka i urinröret, eller bakom en förträngning. Det kan vara asymtomatiskt tills stenen blir stor och ger symptom.

Symptom:

Smärta i urinröret, sveda, urinvägsinfektion, svag stråle vid urinering, urinstopp, blod i urinen, man kan känna stenen utifrån på undersidan av penis.

Bakteriell uretrit

Uretrit är en inflammation i urinröret och kan till exempel orsakas av gonorré eller andra bakterier, virus eller protozoer men oftast är den idiopatisk, det vill säga av okänt ursprung.
Uretrit är en inflammation i urinröret och kan till exempel orsakas av gonorré eller andra bakterier, virus eller protozoer men oftast är den idiopatisk, det vill säga av okänt ursprung. De vanliga
ste bakterierna som drabbar urinröret är E.coli (tarmbakterie), gonokocker (gonorré), klamydia. Förekommer ofta i samband med oskyddat samlag.
Symptom:
Flyttning, sveda vid urinering, klåda, smärta vid utlösning, blod i urinen.
 Skydda dig med att undvika oral- och analsex. Undvika vaginalt sex utan skydd med någon som du inte känner till hundra procent.

 

shockwave Therap impotence, Ed Erectile dysfunctionLäs mer:

Stötvågsbehandling mot impotens (Erketil Dysfunktion; ED) 

Sexuellt överförbara sjukdomar

Prostatit

Manlig sterlisering (Vasektomi)

 

 

 Drottningatan 65 11136 Stockholm
 +46 8 611 82 50
 +46 8 611 82 55
skicka via kontakt meny
   
Öppettider:  
Måndag – Torsdag 08:00 - 17:00
Fredag 08:00 - 16:00
Lunchstängt 12:00 - 13:00